2 Şubat 2016 Salı

Dünya’nın Sonu Ne Zaman Olacak! (Bilimsel Kıyamet)


Bilimsel Kıyamet
Güneşin yaşı şu an 4,6 milyar yıldır. Yaşam ömrü 10 milyar yıldır. 10 milyar yıl sonra güneş ve etrafındaki gezegenler -yani güneş sistemi- tamamen yok olacaktır. Güneş yıldızı yeterince büyük olmadığı için Süpernova şekilinde bir anda patlayıp yok olmayacaktır, yavaş yavaş dağılarak yok olacaktır. Bu dağılma, güneşin parçalarının yüzeyinden kopması ve kopan sıcak gazların gezegenleri buharlaştırması -yani yok etmesi- demektir. Dağılma ile birlikte Güneşimiz gitgide büyüyecek ve önüne çıkan her şeyi yutacaktır.Dağılma, güneşin yaklaşık 5 milyar yaşında başlayacaktır.
Günümüzden 900 milyon yıl sonra Güneş’in dış katmanları haylice genişleyerek onun kopan kütleleri, dünyayı yaşanmaz kadar sıcak yapacaktır. (Bu tarihten önce güneş; merkür ve venüsü yutmuş olacaktır.) Bu dönemde oluşacak sıcaklık sonucunda Dünyadaki suyun tamamı kaynayacak ve Atmosfer’imizin çoğu uzaya kaçacaktır yani yeryüzündeki canlılar silinerek yaşanmaz hale gelecektir. Kimi kaynaklar dünyanın, kırmızı dev halinde büyüyen güneş tarafından yutulacağını, kimi kaynaklar ise genişleyen güneşin çekim etkisinin azalmasıyla, dünyanın uzay boşluğuna sürükleneceğini söylemektedir.900 milyon yıla kadar Dünyamızda rahat rahat yaşabiliriz Lakin bu tarihe kadar gidecek başka bir gezegen bulamassak İnsanlık nesli Kainattan tamamen silinecektir.
88tr
Güneşin büyümesiyle ve dağılmasıyla Dünyanın yaşanmaz hale gelmesi (Resimde Güneş eskisine oranla katbekat büyümüştür)
88ylk
Güneşimizin dağılmış ve yok olmuş hali. Bu bulutsudan yeni bir güneş yıldızı doğacaktır. Belki de yeni canlılar da doğacaktır.
Güneşimizin dağılmış ve yok olmuş hali. Bu bulutsudan yeni bir güneş yıldızı doğacaktır. Belki de yeni canlılar da doğacaktır.

Kaynak: Guillemot, H.; Greffoz, V. (Mars 2002). “Ce que sera la fin du monde” (French). Science et Vie N° 1014.
Hazırlayan: Alper Çadıroğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SUSKUNLUK (SESSİZLİK) SARMALI NEDİR? Suskunluk Sarmalı Alman bilim kadını  Elisabeth Noelle Neumann  tarafından geliştirilen bir kuramd...